09 oktober 2010

Rent

Jag har röjt mitt skrivbord i vår ateljé. Min extra datorskärm för videoredigering har fått ett fodral och hamnat under bordet. Ett klumpigt pennställ från ikea i svart låtsas-skinn har åkt ut (någon som vill ha?). En vit tidskriftssamlare har dolt mina lösa papper och mappar.
En stor, vit A1-hurts med sex lådor har fått ordning på blyertspennor, akvarellpennor, kolpennor, 'grafittipennor', oljepastellkritor, skissmaterial, akvarellpapper med olika gräng, block och åter ritblock, urklipp, påbörjade bilder, akvarellfärger, bläck i olika nyanser, quink, tejp, limstift och en mattkniv med flera blad till för att nämna några.

Bordet är rent. Ljus björk och vita föremål. Här finns nu ett utrymme för mig. Jag kan ha datorn på med min wacomplatta vid sidan. Jag kan ta undan min dator och vräka ut mig för att analogt släppa loss på glömda pappersytor. Bordet tillhör numer idén om vår ateljé.

Här i rummet finns det mesta. Kameror. Stativ. Taveldukar. Förvaringsmappar i alla möjliga format. Akrylfärg. Rollers. Penslar. Ett stafli. Gråpapper för att skydda golvet - eller bordet. Och en liten blommig fåtölj.

Vardagsrummet har hittills varit en favorit. Jag har inte tänkt på det själv. Min partner påpekade detta. Han gillar rena ytor. Och jag gillar både och. Kaos kan vara härligt, men måste väljas. Vilket bord, vilket rum? Osorterade räkningar eller skissblock? Jag väljer skissblocken nu - vid mitt skrivbord. Längtar redan.