12 september 2009

Ego


Synonymt med 'hobby'

fritidssysselsättning, sysselsättning på fritiden, favoritsyssla, tidsfördriv, sidointresse, biintresse, specialintresse, vurm
Synonymt med infantil:

barnslig, outvecklad, omogen, pueril, naiv
(synonymer.se)

Fortfarande ställer jag mig frågande till konsten, vilken roll den har i mitt liv. Kanske jag borde rikta mig mer mot det andra som fått desto större. Vad skall jag kalla mig? Jag är utövande konstnär, men lever inte på min verksamhet. Jag vill förhålla mig outvecklad för att utvecklas med stor motor och liten ratt, så att jag kan låta mig överraskas av nya stigar och uttryck, samtidigt som jag avfärdar det naiva och innehållslösa. Jag vill låta det sippra över men söker hela tiden kontroll. Kontroll, konstroll...kontroll, konstroll. Orden är väldigt lika.

Är det en identitetskris jag har? Kanske besvikelsen - inte över kultursektorn, men över min övertygelse att konsten är mitt första språk är för stor för att gå obemärkt förbi. Och varför denna fixering egentligen att sätta ord på vad jag är och vad jag gör? Men trots allt nöter vi varandras identiteter mot varandra i det som kallas kommunikation och interaktion. Och där står jag ibland och inte vet. Det frustrerar mig. Jag vet mina mål och vägen dit är just nu min reella identitet. Men det är ju mer komplext än så - eller?