03 maj 2010

Guerilla gardening

Alltså, den här rörelsen har ju pågått länge och när jag blir påmind ibland bultar mitt hjärta av lycka. Jag har själv varit lat, men vad sjutton, klart man kan sprida lite glädje med mer växtlighet, färger och nyanser på "grå" platser.

Vi fick en Hortensia i inflyttningspresent och nu har jag förstått att enda sättet att få den att överleva är att vid juni/juli månad snitta den och plantera ut den i jord utomhus, skydda den från frost och täcka den med löv. Typ. Eftersom vi varken har balkong, blomlåda eller terass - så återstår endast den kommunala rabatten utanför köksfönstret. Jag tror att den skall få gro där. Jag skall vårda den ömt med blicken från fönstret och kanske den klarar sig till nästa vår. Dessutom kommer den att växa på en skuggig plats (den gillar det) under Rhododendron.

Det tycks pågå en hel del guerillaodling i Malmö. Kul. Kanske var det mest en 'fluga' i Sverige förra året för det skrevs en jäkla massa under våren 2009, men jag hoppas det fortsätter och kanske förra årets planteringar ger resultat i år på övergivna platser. Håll utkik i rondeller och längs med tråkiga vägar eller på övergivna platser!

Gerillaodling (Wiki)

Guerilla gardening